KÜLTÜR VE TURİZM Bakanlığı, 2018 yılını resmi olarak Troia yılı ilan ederek, küresel ölçekte bir kültür ve turizm hamlesi çağrısında bulunuyor. Küresel sorunların tüm sektörleri ve toplum kesimlerini etkisi altına aldığı bir süreçte, Troia’nın binlerce yıl öteden gelen ve dünyaca bilinen ilhamı ile birlikte, Troia’nın dünyanın yedi kıtasına yayılmış olan uluslararası bilinirliğinin stratejik bir iletişim aracı olarak konumlandırılması amaçlanıyor.

Troia Ne Demek?

2018 yılı, Troia’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girişinin yirminci yıl dönümü. Avrupa Parlementosu 2018 yılını Avrupa Kültür Mirası Yılı ilan etti. Bu çerçevede Avrupa genelinde çalışmalar yürütülecek. Troia Müzesi, 2018 yılı içerisinde dünyaya kapılarını açmaya hazırlanıyor.

2018 Troia Yılı ile birlikte; bölge ve ülke turizmine güç verecek çok sayıda alt ve üst yapı yatırımları, uluslararası etki alanı güçlü, ülke genelinde tüm yıla yayılacak kültür, sanat, spor, bilim ve eğitim alanında sürdürülebilir etkinlikler ve projeler hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı himaye ve koordinasyonunda yurt içinde ve dışında güçlü bir tanıtım ve iletişim politikası da planlanıyor.